Artesans de l'Abel - Embotits Artesans de la Garrotxa al Maresme Facebook Artesans de l'Abel - Embotits Artesans Instagram Artesans de l'Abel - Embotits Artesans Email Artesans de l'Abel - Embotits Artesans Español Artesans de l'Abel - Embotits Artesans Francés Artesans de l'Abel - Embotits Artesans

Història Artesans de l'Abel - Embotits Artesans L'Obrador Artesans de l'Abel - Embotits Artesans Botiga online Artesans de l'Abel - Embotits Artesans Notcícies Artesans de l'Abel - Embotits Artesans Contacte Artesans de l'Abel - Embotits Artesans Les Receptes Artesans de l'Abel - Embotits Artesans Fires Artesans de l'Abel - Embotits Artesans Contacte Artesans de l'Abel - Embotits Artesans
Fuet exclusiu de l'artesans del Abel


De petit, uns quants estius els vàrem passar a Ventalló i entre anar a pescar al Molí de l'Arbre Sec, beure i donar menjar als porcs de la granja d'en Manolo com li diem, i passejar amb el carro tirat per l'ase del pare de la seva muller la Concepció, hi havia un esdeveniment que reunia a la mainada i era la matança del porc que feien a la carnisseria del poble, un públic d'excepció que veien com la "mocadera" preparava tot el que l'endemà podíem comprar a la botiga, d'aquí ve el nom dels Llardons de la Mocada tan apreciats avui en dia... Així va començar la meva passió pels embotits i que el temps va fer cada dia més gran.

D'altra banda cal dir que els pares eren d'Osona i aquí, entre anar a pescar als Ponts de Roda i anar el magatzem de l'avi, hi ha un record molt present d'uns familiars que feien matança i tenien la típica botiga d'abans i que hi havia una mica de tot, i a mi sempre m'agradava anar a l'obrador a veure l'ànima de tot això.

De mentre que l'àvia tenia pa amb xocolata pels nets, a mi em donava pa amb Somaia, aquella somaia penjada als porticons de fusta i que anava agafant el bon gust, fet a casa i amb molt d'esforç que feia l'àvia, ja que eren temps difícils i costava molt arribar a final de mes... i nets n'hi havia uns quants.

L'altra àvia per part de mare, amb més disponibilitat econòmica, em portava junt amb els pares a menjar a Cal Aromí, on tinc molts bons records de la carn, dels embotits i la bona taula.

Agrair als pares tot l'esforç que van fer amb la meva educació per poder preparar-me en tots els àmbits de la vida, principalment en la gestió, i per arribar gairebé de casualitat a Olot, on vaig conèixer més tard una altra manera de fer embotits.

Així que, amb la llum de l'Empordà, la tradició d'Osona, el sabor de la Garrotxa i tota allò que he après... neix Artesans de l'Abel, amb l'únic compromís, que mitjançant la qualitat, els controls i fent les coses amb temps, a poc a poc, a foc lent, poder arribar i agradar, per repetir tants cops com vulgueu i que sigui el boca a boca que faci la resta.

... Desitjar que la segona generació vulguin ajudar i continuar amb aquest compromís.... un compromís ferm, senzill però fet de bona gana.

Llonganisa exclusiu de l'artesans del Abel


Avís Legal        Condicions de venda        Política de Privacitat        Desarrollo web Marketingmobil.mobi        Copyright Activo © 2015 - 2018 Marketingmobil, scp. All rights reserved.

Subir arriba de la página